Categorieën

Synthetische watten rol 3m x 10cm - 5 stuks

Om een verstuiking wordt meestal een drukverband aangelegd, waarbij synthetische watten worden gebruikt. Deze watten worden ruim om het aangedane gebied gelegd, waarna er windsel omheen wordt gerold. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige verdeling van de druk op en rond de verstuiking, die het windsel uitoefent. Zo wordt afknelling voorkomen. Ook wordt de verstuiking door het drukverband gestabiliseerd.

€ 3,75 Exclusief BTW Prijs inclusief 9% BTW is € 4,09
Aantal
Voor 23.59 uur besteld = morgen in huis!*

Synthetische watten rol 3m x 10cm - 5 stuks

Bij ernstige bloedingen wordt een wonddrukverband aangelegd. In dit geval komt er eerst een steriel dekverband op de wond. Synthetische watten worden daar overheen gelegd, waarna windsel wordt aangebracht. De watten verdelen ook hier de druk, maar ze absorberen tevens wondvocht. Daardoor zal het bloed sneller stollen.

 

De synthetische watten is een wattenrol, welke bestaat uit lagen los samenhangende synthetische vezels. Deze wattenrol is gemaakt van 100% polyester. Door de vezelverkroezing heeft het materiaal een enigszins klevend karakter waardoor de watten op hun plek blijven.

 

Deze wattenrol is huidvriendelijk en luchtdoorlatend. Hierdoor regelt het de warmte en ontstaat er geen broei. De watten helpen ook drukplekken te voorkomen.

 

Kenmerken van de synthetische watten rol 3m x 10cm:

  1. 5 stuks
  2. Per stuk verpakt in een wikkel.
  3. nemen ook vocht op en kunnen eventueel gebruikt worden bij dekverbanden.
  4. huidvriendelijk, gemakkelijk aan te leggen.
  5. veerkrachtig en daardoor goed te gebruiken om een regelmatig verdeelde druk te krijgen bij het wonddrukverband en het drukverband. (voor kneuzing, verstuiking).
010.WA4031

Aanvullende informatie

Artikelnummer
010.WA4031
Merk
Van Heek Medical

Meer informatie nodig? Onze adviseurs helpen u graag verder!

Andere klanten kochten ook: