Categorieën

Oogspoeling

Oogspoeling is onmisbaar als er een risico is op vervuiling van het oog door vaste stoffen of gevaarlijke vloeistoffen.Oogspoelflessen met een zoutoplossing spoelen de vervuiling uit het oog en hebben een desinfecterende werking. 

 

Er zijn ook oogdouches met een neutraliserende oogspoeling, deze zijn te gebruiken als er bijvoorbeeld een bijtende vloeistof in het oog is gekomen. Om langer te kunnen spoelen zijn ook oogspoelstations verkrijgbaar met 2 flessen oogspoelmiddel.

Oogdouche, oogspoelfles, oogspoeling en oogdouche | All-in Preventie

Oogspoeling

Duo verpakkingen hebben nog een voordeel, als er een fles oogspoelvloeistof is gebruikt heeft u meteen weer een nieuwe voorhanden voor een volgende oogspoeling. De meeste flessen oogspoelvloeistof hebben een oogschaal met leegloopinrichting, past perfect om het oog en de vloeistof met vervuiling loopt automatisch weg. Voor bevestiging aan de wand zijn wandhouders verkrijgbaar. Oogspoeling is ook een goede aanvulling voor in uw (bedrijfs)auto.

 

Welke oogspoeling heb ik nodig?

Wanneer er stof, vuil, houtsplinters of chemicaliën in uw oog komt, is het belangrijk dat u snel handelt met de juiste oogspoeling. Doordat de eventuele schadelijke deeltjes vast kunnen blijven zitten in uw oog met alle mogelijke gevolgen. Met een oogdouche of oogspoeling kunt u gemakkelijk, snel en eenvoudig de deeltjes uit het oog spoelen. Gebruik dus altijd direct oogspoeling in dergelijke gevallen om zware beschadigingen te voorkomen aan uw ogen. Wanneer u een oogdouche gebruikt, kunt u het beste uw hoofd iets naar achteren buigen en de oogspoelfles dichtbij uw oog houden, zodat de spoeling direct in uw oog loopt.

 

Gebruik een oogspoeling en nooit kraanwater

Wanneer er schadelijke deeltjes in uw ogen komen is het verstandig om direct oogspoeling te gebruiken. De meeste oogspoelingen bevatten steriel sodium, wat overeenkomt met het zoutgehalte in uw ogen. Zo voorkomt een oogspoeling dat bacteriën de ogen binnendringen en het ontstaan van infecties.

 

Wanneer u kraanwater gebruikt verhoogt u juist de kans op infecties aan het oog, doordat de bacteriën in de ogen blijven zitten. Daarom raden wij u altijd aan om een oogspoeling te gebruiken en nooit te spoelen met kraanwater.