Categorieën

Brandpreventie

Brandblusser kopen | Blusdeken | Rookmelder | Schuimblusser 6 liter | Poederblusser

Brandblussers, blusdekens en rookmelders zijn onmisbaar om beginnende branden zelf te kunnen ontdekken en te kunnen blussen. Daarom bestelt u bij All-in Preventie brandpreventieve artikelen om de door u gewenste locatie brandveilig te kunnen maken.

 

Brandpreventie bij All-in Preventie

Allereerst wilt u natuurlijk snel gealarmeerd worden in het geval van een beginnende brand. Hiervoor schaft u bij ons rookmelders aan zodat u nog in staat bent om de beginnende brand te blussen of te kunnen vluchten wanneer het blussen niet meer mogelijk is.

Brandpreventie

  • Poederblussers
    <p>Bij activering van de blusser komt er een hele grote poederwolk vrij, die bij gebruik binnenshuis de gehele kamer vol met poeder blaast.Deze wolk belemmert u het zicht waardoor het zou kunnen dat de uitgang moeilijk te vinden is. Als u het poeder inademt kan het enigszins laxerend werken.</p> <p> </p> <p>Het poeder zal zich door het gehele pand verspreiden en langzaam neerdalen. Het komt ook op en zeker ook in al uw elektrische apparaten. Het komt dus ook op de printplaten te liggen. Doordat het poeder een zout is, zal dit vocht aantrekken. Na een maand of 4 à 5 heeft het poeder dusdanig veel vocht aangetrokken, dat het kortsluiting op de printplaten kan veroorzaken met alle gevaren van dien. Daarom adviseert All-in Preventie het gebruik van een schuimblusser! Toch zijn er situaties die vragen om een poederblusser. Mocht u graag advies willen voor uw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.</p>
  • Onderhoud en Keuring
    <h2>Controle Brandblussers volgens NEN 2559</h2> <p>De eisen voor het onderhoud of keuren van brandblussers zijn vastgelegd in de NEN 2559. Hierin staat welke brandblussers moeten worden gecontroleerd en gereviseerd. In deze NEN 2559 worden onderhoudsprocedures en de werkzaamheden gedetailleerd weergegeven.</p> <p><strong>Onderhoud draagbare blustoestellen</strong><br />- jaarlijks onderhoud of keuren door een deskundig REOB gecertificeerd persoon<br />- vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud en vervanging van de vulling van schuimblussers (meerprijs)<br />- revisie na tien jaar: de brandblusser wordt volledig gedemonteerd (meerprijs)<br />- na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud aan de schuimblusser opnieuw plaats (meerprijs)<br />- na twintig jaar moet de brandblusser worden vervangen en buiten gebruik worden gesteld</p> <p><strong>Met de jaarlijkse controle van uw brandblussers door All-in Preventie heeft u een aantal belangrijke voordelen en direct geregeld</strong><br />- u voldoet aan alle wettelijke eisen NEN2559<br />- u geeft aan dat u een duidelijk veiligheidsbeleid heeft<br />- u kunt meerdere controles tegelijkertijd laten uitvoeren<br />- de brandblussers zijn direct gebruiksklaar<br />- u grijpt niet naar een defecte of lege brandblussers<br />- u kan letsel aan mens en dier alsmede materiële schade voorkomen of beperken</p> <h2></h2> <h2>Onderhoudsovereenkomst onderhoud aan uw brandblussers</h2> <p>Jaarlijkse controle of onderhoud van uw brandblussers op basis van een onderhoudsovereenkomst (onderhoudscontract) in combinatie met andere controles en keuringen, van bijvoorbeeld de AED, verbandtrommels en/of brandslanghaspels, is bij All-in Preventie mogelijk.</p>

Om een beginnende brand te kunnen blussen dient u de beschikking te hebben over handbrandblussers. All-in Preventie heeft verschillende brandblussers in haar assortiment. Iedere brandblusser heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en blusmiddel.

 

Schuimblusser

De schuim brandblusser is wat dat betreft de meest verkochte brandblusser. Deze brandblusser kan alle branden in en om het huis aan. Met uitzondering van gasbranden. Echter wanneer u een gasbrand heeft, draait u de gaskraan dicht waarna u met de schuimblusser van 6 liter aan de slag kunt!

 

Poederblusser

De poeder brandblusser is geschikt vaan klasse A,B en C branden. Deze brandblusser is voordelig in aanschaf, echter wordt een poederblusser niet geadviseerd voor gebruik in huis. Dit vanwege de nevenschade die deze blusser veroorzaakt. Wanneer u voor u hobby moet lassen in een hobbyruimte dan is het niet verkeerd om een poederblusser van 6 Kg voor handen te hebben!

 

CO2 blusser

Een CO2 brandblusser veroorzaakt geen nevenschade en wordt veelal gebruikt voor een blussing in te zetten bij branden in en bij elektrische aparaten. Deze brandblusser werkt zuurstof verdrijvend, hier dient u wel rekening mee te houden bij het blussen van een brand in een kleine ruimte. Veel hobbyisten welke werken met elektra hebben veelal de beschikking over een CO2 brandblusser van 2 Kg.

 

Neem contact op met All-in Preventie voor het maken van de juiste keuze!

Wanneer u het lastig vindt om de juiste keuze te maken aan brandpreventie artikelen die u nodig heeft in uw situatie dan helpen onze deskundige adviseurs u graag verder.