Categorieën

BHV cursus

All-in Preventie heeft een ruime ervaring in het geven van opleidingen binnen de BHV. Reeds vele bedrijven in zeer uiteenlopende branches gingen u voor met het volgen van onze BHV cursus.

De BHV cursus is bij All-in Preventie is doeltreffend opgezet waarbij uw medewerker en zijn/haar werkomgeving centraal staat. Alles staat in het teken van het goed opleiden van uw medewerkers tijdens de BHV cursus.

Is het verplicht om BHV in uw bedrijf te hebben en hoeveel medewerkers?

Dé BHV specialist van Nederland in BHV cursussen! BHV is verplicht!

BHV cursus

Is het verplicht om BHV in uw bedrijf te hebben en hoeveel medewerkers?
ja, de BHV is verplicht voor ieder bedrijf met medewerkers (al bij 1 medewerker) In kleine bedrijven kan een werkgever ook zelf de BHV'er zijn. Ook zelfstandige zonder personeel (ZZP) welke een stagiair hebben zijn verplicht om BHV te regelen en te hebben.

Hoeveel medewerkers moeten er worden opgeleid?
Vroeger was er een staffel met het aantal medewerkers wat het aantal BHV-ers bepaalde. Echter in de huidige arbowet wordt gesproken over het juiste aantal BHV-ers afgestemd op de werkzaamheden die plaatsvinden.
Bedenk hierbij dat 1 BHV-er niet afdoende is! Wie gaat de BHV-er helpen als deze het slachtoffer is? En de BHV-er dient altijd aanwezig te zijn wanneer er werkzaamheden plaatsvinden, dus ook bij overwerken!
Leidt u slechts 1 BHV-er op als bedrijf? Dan mag deze persoon dus nooit ziek zijn, nooit met vakantie of een vrije middag nemen, mits u het bedrijf sluit. Ons advies is dan ook om meerdere medewerkers op te leiden zodat uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft.