Categorieën

Poederblussers

Het poeder van een poederblusser heeft een groot blussend vermogen. Het zorgt ervoor dat brandstof en zuurstof niet bij elkaar komen waardoor de brand uit gaat. Een poederblusser is geschikt voor vaste stof-, vloeistof-, elektriciteits- en gasbranden. Eigenlijk dus een echte alleskunner. Het is ook de meest verkochte blusser vanwege de prijs, maar denk ook aan de nadelen!

Poederblussers

Bij activering van de blusser komt er een hele grote poederwolk vrij, die bij gebruik binnenshuis de gehele kamer vol met poeder blaast.Deze wolk belemmert u het zicht waardoor het zou kunnen dat de uitgang moeilijk te vinden is. Als u het poeder inademt kan het enigszins laxerend werken.

 

Het poeder zal zich door het gehele pand verspreiden en langzaam neerdalen. Het komt ook op en zeker ook in al uw elektrische apparaten. Het komt dus ook op de printplaten te liggen. Doordat het poeder een zout is, zal dit vocht aantrekken. Na een maand of 4 à 5 heeft het poeder dusdanig veel vocht aangetrokken, dat het kortsluiting op de printplaten kan veroorzaken met alle gevaren van dien. Daarom adviseert All-in Preventie het gebruik van een schuimblusser! Toch zijn er situaties die vragen om een poederblusser. Mocht u graag advies willen voor uw situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.