Categorieën

Tekenpincet

Bekijk voordat u de tekenpincet gebruikt of u met een kleine of grote teek te heeft. Bepaal daarna hoe u de tekenpincet gaat gebruiken om de teek te verwijderen. De zijde met de grijparmen zijn voor kleine teken. Heeft u een grote volgezogen teek? Gebruik dan de V-inkeping om de teek te verwijderen.

€ 2,58 Exclusief BTW Prijs inclusief 21% BTW is € 3,12
Aantal
Voor 23.59 uur besteld = morgen in huis!*

Tekenpincet

Teken zijn kleine spinachtige diertjes die in bos- of grasrijke gebieden leven en zich voeden met bloed van mens en dier. Wanneer je gebeten wordt door een teek, loop je het risico om de ziekte van Lyme te krijgen. De ziekte van Lyme is een acute infectieziekte en kan leiden tot problemen met het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart. De kans op deze ziekte is kleiner als de teek binnen 24 uur op een juiste manier verwijderd wordt.

 

Met de tekenpincet in uw verbandkoffer of op reis bent u goed voorbereid. Deze tekenpincet kan zowel kleine teken, als grote volgezogen teken gemakkelijk en pijnloos te verwijderen na een tekenbeet. Tijdens het verwijderen van een teek dient u er rekening mee te houden dat u nooit gebruik mag maken van alcohol of andere vloeistoffen om de teek te verdoven. Dit werkt namelijk averechts! De teek zal zich aangevallen voelen en dan juist gif inspuiten!

 

Na een tekenbeet is het verstandig om een foto van de plek te maken en deze gedurende drie maanden in de gaten te houden. Zodra er een kring verschijnt rondom de plek van de tekenbeet dient u meteen langs de huisarts te gaan. De kring rondom de tekenbeet kan erop duiden dat u de ziekte van Lyme heeft opgelopen. De foto die u heeft gemaakt van de plek kan dan als vergelijk voor de huisarts dienen!

 

Bent u gebeten door een teek, dan kunt u hiervan een melding maken op het speciale landelijk meldpunt www.tekenradar.nl.

010.HA0910

Aanvullende informatie

Artikelnummer
010.HA0910
Merk
Van Heek Medical
Gewicht
110 gram

Meer informatie nodig? Onze adviseurs helpen u graag verder!

Andere klanten kochten ook: