Categorieën

Veiligheidsopleidingen voor beroep en bedrijf opgenomen in versoepelingen coronaregeling

Na een intensieve lobby heeft het kabinet het belang van de doorgang van EHBO-, BHV- en veiligheidsopleidingen voor beroep en bedrijf onderkend. In de versoepelingen op de coronaregeling worden deze met ingang van 03-03-2021 expliciet genoemd. Hieronder leest u meer wat dit voor u inhoud!

Dat betekent dat de BHV branche haar werkzaamheden weer mag opstarten en oefencentra weer openen mogen voor alle bedrijven, instellingen en organisaties. Uiteraard altijd met inachtneming van de 1,5 meter afstand, coronamaatregelen en het brancheprotocol. All-in Preventie maakt, daar waar mogelijk, gebruik van e-learning om de contactmomenten te beperken.

 

Door deze wijziging is het voor opleiders niet meer mogelijk om de cursisten welke in 2020 hun herhalingsopleiding dienen te volgen stilzwijgend te verlengen tot een opleidingsmoment in 2021. De opleiders hebben een aanwijzing gekregen om alle cursisten van 2020 te benaderen om binnen een termijn van enkele maanden de herhaling aan te bieden. Wanneer de cursist hierop niet ingaat dient de opleider met terugwerkende kracht de geldigheid van het certificaat te beëindigen.

 

Maar voor wie momenteel nog voornamelijk thuiswerkt of wat huiverig is om klassikaal te trainen vanwege zijn gezondheid, bieden we naast ons reguliere cursusaanbod ook diverse online opleidingen aan. Zo is het in deze tijd voor iedereen mogelijk om kennis en vaardigheden op te doen of op te frissen en je certificaat te behouden! Bekijk hier de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.