Categorieën

Kleine blusmiddelen

Bij een brand is de eerste reactie van de aanwezige medewerkers bepalend voor een al of niet goede afloop. Het is daarom van belang dat iedereen de minimaal benodigde kennis heeft van brandbestrijdingsmogelijkheden. Als daarnaast, zoals in onze cursus Kleine Blusmiddelen het geval is, ook aandacht is besteed aan de praktijk van het blussen van een beginnende brand, bent u verzekerd van een maximaal haalbare brandpreventie aandacht. Uw medewerkers zullen nog meer dan voorheen bewust worden van het altijd sluimerende gevaar van het ontstaan van een brand.

 

Deze cursus is ook uitermate geschikt voor particulieren welke ook graag willen leren te werken met een brandblusser en blusdeken.

€ 42,50 Exclusief BTW Prijs inclusief 21% BTW is € 51,43
Aantal
1 - 5 werkdagen

Kleine Blusmiddelen

Kleine Blusmiddelen Voor het blussen van een beginnende brand bestaan verschillende ‘kleine blusmiddelen’: de brandhaspel, het blustoestel en de blusdeken. Ze voldoen elk aan specifieke eisen en normen en voor een succesvolle toepassing is het van belang dat het juiste blusmiddel op de juiste plaats aanwezig is. De cursus 'Kleine Blusmiddelen' is een korte praktijkgerichte instructie die de deelnemers in staat moet stellen om een beginnende brand te blussen.

 

Deze cursus is een vereiste in de Petrochemische sector.

 

Doel opleiding

Ons doel is dat de deelnemers na het volgen van de cursus een beginnende brand op een veilige wijze kunnen bestrijden en kennis hebben over preventie en alarmering.

 

Les van ervaren, gecertificeerde trainers

All-in Preventie werkt volgens de richtlijnen van het NIBHV, dé belangenorganisatie in Nederland. De lessen worden gegeven door een bevoegd instructeur. Daarnaast zijn alle instructeurs kleine blusmiddelen actief bij de brandweer. Hierdoor krijgt u een ideale mix van theorie en praktijk.

 

Inhoud opleiding

Tijdens de cursus krijgen deelnemers meer informatie en training over de volgende onderwerpen:

 

Theorie:

  • Verbranding en blussing
  • Brandklassen A, B, C
  • Draagbare blusinstallaties
  • Vaste blusinstallaties
  • Brandoorzaken
  • Brandpreventie
  • Alarmering

 

Praktijk:

  • Blusoefeningen op diverse objecten
  • Preventiemaatregelen
  • Diploma/Certificaat

 

Deze cursus wordt afgesloten met een toets. Bij positief resultaat ontvangen de deelnemers het All-in Preventie certificaat Kleine Blusmiddelen. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

 

In-company kleine blusmiddelen cursus nodig?

Wilt u als organisatie uw medewerkers een kleine blusmiddelen cursus aanbieden? Dan bent u bij All-in Preventie aan het goede adres. Wij kunnen op maat gemaakte cursussen organiseren vanaf 6 deelnemers en meer. Met een op maat gemaakte training kunnen wij ook inzoomen op de specifieke risico’s en/of omstandigheden in uw omgeving. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

CKBM

Aanvullende informatie

Artikelnummer
CKBM
Merk
All-in Preventie

Meer informatie nodig? Onze adviseurs helpen u graag verder!

1. Kies een trainingslocatie

2. Kies een datum

Datum Aanvangstijd Eindtijd Beschikbare plaatsen Startgarantie
---- ---- ---- ---
De tijd en locatie van uw reservering zal in overleg met u besproken worden.

U ziet alleen de beschikbaarheid. Om een reservering te plaatsen moet u inloggen. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.