Categorieën

Worden er eisen gesteld aan de inhoud van de EHBO verbandkoffer of ben ik vrij een willekeurige EHBO koffer aan te schaffen? En volstaat een verbanddoos ook?


Deze vraag wordt regelmatig gesteld aan onze klantenservice. Graag geven wij u het antwoord hierop! Bij de aanschaf van een EHBO koffer dient u rekening te houden met de omgeving waar u de EHBO koffer gaat ophangen. Stel u zelf de vraag welke verwondingen u in deze omgeving kunt verwachten. Wanneer u dit weet kunt u opzoek gaan naar een EHBO koffer die een vulling heeft die het beste op deze verwondingen aansluit.Bedrijven dienen rekening te houden met de ARBO wetgeving bij aanschaf van een EHBO koffer!
In de ARBO wetgeving beschrijft niet welke EHBO koffer u dient aan te schaffen maar heeft als doel risico’s op de werkplek dusdanig te verkleinen. Voor die risico’s die niet weg zijn te nemen wordt van u verwacht dat er aanvullende maatregelen worden getroffen dat u adequaat kunt optreden om bijvoorbeeld eerste hulp te verlenen. Ook hierbij dient u voor uzelf de vraag te stellen welke verwondingen u het meeste kunt verwachten. Als voorbeeld stellen wij altijd dat wanneer u op de werkplek de kans op kleine snijwonden groot is u een EHBO koffer nodig heeft die veel pleisters bevat of naast de EHBO koffer een pleisterdispenser ophangt. Of wanneer u ernstigere verwondingen verwacht dat u ervoor zorgt dat de EHBO koffer beschikt over een traumazwachtel of een snelverband zodat u grotere verwondingen kunt behandelen. Wanneer u de risico’s voor u zelf in kaart heeft gebracht en u bent ervan overtuigd dat de inhoud van de EHBO koffer hierop aansluit beschikt u over de juiste EHBO koffer en voldoet u aan de ARBO wetgeving.Deze EHBO koffers voldoen aan de ARBO wetgeving:


Wat is het verschil tussen een EHBO koffer met en zonder keurmerk van het Oranje Kruis?
Het verschil tussen beide is minimaal. Het Oranje Kruis heeft een richtlijn, inhoudslijst, opgesteld waarin men beschrijft wat er in een EHBO koffer dient te zitten. Wanneer een fabrikant een EHBO koffer aanbiedt bij het Oranje Kruis te goedkeuring en deze voldoet aan de door het Oranje Kruis opgestelde richtlijn krijgt de fabrikant een goedkeuringsnummer en mag dit dan vermelden op de EHBO koffer dat deze voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis. In deze richtlijn is exact beschreven welke verbandmaterialen en hoeveel in dienen te zitten. Wanneer een fabrikant er meer in stop dan dat in deze richtlijn staat beschreven krijgt men geen goedkeuring. Maar een EHBO koffer zonder Oranje Kruis keurmerk kan net zo goed zijn of zelfs veel uitgebreider gevuld! Een fabrikant kan namelijk besluiten zijn EHBO koffer niet te laten keuren door het Oranje Kruis om zo de kosten van de keuring te besparen. Het kan dus gebeuren dat een EHBO koffer zonder keurmerk voordeliger of met een uitgebreide vulling wordt aangeboden. Een dergelijk EHBO koffer kan dus ook prima voldoen in uw situatie.

Deze EHBO koffer is met Oranje Kruis goedkeuring


Heeft u liever een EHBO koffer, EHBO trommel of EHBO doos welke een extra uitgebreide inhoud heeft?

Dat kan! Uiteraard heeft All-in Preventie een aantal verbandkoffers voor u geselecteerd welke een extra uitgebreide inhoud hebben. Deze verbandkoffers hebben geen Oranje Kruis keurmerk maar beschikken dus over een uitgebreidere inhoud! De fabrikanten van deze EHBO koffers hebben er bewust voor gekozen om deze EHBO koffers extra te vullen en niet te laten certificeren door het Oranje Kruis vanwege de hoge kosten hieraan!

Extra gevulde EHBO koffers


Nog vragen of wenst u een adviesgesprek?
Dat kan! Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.